Материалы отфильтрованы по дате: Квітень 2018
П'ятниця, 27 Квітень 2018 11:20

Пам'ять про Чорнобиль

26 квітня 2018 року Прилуки, як і вся Україна, віддали данину пам’яті учасникам ліквідації на Чорнобильській АЕС.

Опубліковано в Новини
П'ятниця, 27 Квітень 2018 11:05

Тарифи не змінилися

25 квітня 2018 року депутат Прилуцької міської ради Артем Рожко взяв участь в засіданні виконкому міської ради.

Опубліковано в Новини

42-га сесія Прилуцької міської ради тривала в загальному майже 12 годин та розтягнулася на два дні – 23 і 24 квітня 2018 року.

Опубліковано в Новини
Вівторок, 24 Квітень 2018 11:13

На Національному форумі

21 квітня 2018 року депутат Прилуцької міської ради Артем Рожко взяв участь в Національному форумі депутатів місцевих рад, що проходив в Борисполі.

Опубліковано в Новини
Опубліковано в ЗМІ
Вівторок, 17 Квітень 2018 20:07

Безконтрольність породжує корупцію

У березні поточного року Кабінет Міністрів України схвалив законопроект №6540 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні. Ним, зокрема, пропонується повне скасування пайової участі в розвиток інфраструктури населеного пункту.
Новина отримала широкий резонанс, оскільки є важливою та актуальною для українських міст. І Прилуки – не виняток. Наше місто має власну і доволі тривалу історію цього питання. Більше двох років, упродовж яких я очолюю постійну депутатську комісію з питань побутового, торговельного обслуговування, громадського харчування, підприємництва, транспорту, зв’язку та регуляторної політики, прилуцька влада наштовхувала мене на те, щоб підняти відсоток пайової участі.
Така ініціатива постійно викликала суттєвий спротив місцевих бюджетоутворюючих підприємств – зокрема, проти цього активно виступала тютюнова компанія «В.А.Т.-Прилуки» та інші суб’єкти господарювання. Точніше, підприємства погоджувалися сплачувати встановлений відсоток, але домагалися впливу на використання цих коштів – щоб не лише сесія чи виконком вирішували, куди їх застосувати, а й самі платники могли спрямувати хоча б частину свого внеску пайової участі на вирішення питань, які на їхній погляд є першочерговими – наприклад, на відновлення інфраструктури певної місцевості.
Я розділяю й підтримую позицію підприємців, і завжди говорив, що збільшення відсотку пайової участі аж ніяк не покращить стан Прилук, а навпаки – «зажене» підприємництво. Наведу кілька цифр. В 2016 році коштів пайової участі в розвиток інфраструктури Прилук було отримано 274,7 тисяч гривень, в 2017-му – 1484,5 тисяч гривень. Щоб дізнатися, як вони були використані, я подав депутатське звернення на ім’я міського голови з проханням надати мені таку інформацію. У відповідь отримав відписку від Ольги Попенко без жодної конкретики щодо застосування цих коштів. Виходить, що проконтролювати їх використання неможливо. А отже, підприємці, які сплачують відсоток пайової участі, так само як і громада міста, не можуть впливати на його використання, бо відсутні чіткі прозорі механізми контролю.
Я згоден з позицією громадян, котрі вважають, що відсутність контролю з цього питання призводить до корупції. Подібної практики немає в європейських країнах. В масштабах України кошти пайової участі в розвиток інфраструктури населеного пункту складають лише малу частку при здійсненні ремонтів об'єктів соціальної інфраструктури, тим більше їх недостатньо для створення нової соціальної інфраструктури.
Тому вважаю, що схвалений Кабміном законопроект є своєчасним, важливим та актуальним для розвитку територій і громад українських міст. Сподіваюся, що найближчим часом депутати Верховної Ради підтримають цей проект закону.


Артем Рожко, депутат Прилуцької міської ради

Опубліковано в Статті
Четвер, 12 Квітень 2018 16:05

Замість сесії – мітинг

12 квітня 2018 року в Прилуках відбувся мітинг під гаслом: «Дістало!», на знак протесту проти невиконання місцевою владою своїх обов’язків.

Опубліковано в Новини
Середа, 11 Квітень 2018 10:30

Перший крок до відродження Удаю

Відомий урбаніст Жайме Лернер назвав річку невід’ємною потужною складовою міста. Удай для Прилук є саме таким – кожне покоління городян має своє спогади та свої асоціації, пов’язані з нашою річкою.

Опубліковано в Статті
Субота, 07 Квітень 2018 17:27

З Великоднем!

Дорогі прилучани!

Від щирого серця вітаю вас із Світлим Святом Христового Воскресіння!

Опубліковано в Новини
П'ятниця, 06 Квітень 2018 11:40

Професійні перспективи ліцеїстіів

В середу 4 квітня в Прилуцькому професійному ліцеї відбулося засідання круглого столу на тему: «Проблеми та перспективи підготовки фахівців швейної галузі в Прилуцькому регіоні».

Опубліковано в Новини
Страница 1 из 2

Контакти

Адреса:

м. Прилуки, вул. Вокзальна, 4

Телефон:

+38 (095) 641 25 90; +38 (068) 681 27 57

E-mail:

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Вхід | Рєстрація