Версія для друку

Оновленню стадіону дано старт!

25 січня 2019 року відбулася сесія Прилуцької міської ради сьомого скликання.

Розпочалася вона зі звітів керівників комунальних підприємств. Депутати зняли з порядку денного звіт директора КП «Послуга» Юрія Солорєва – міський голова повідомила, що він подав заяву на звільнення.

Під час обговорення в залі відзначалося, що очільники і «Прилукитепловодопостачання», і «Міськсвітла», і «Прилукижитлобуду» в цьому році зробили набагато більше, ніж в попередніх роках, а також про те, що причина позитивних змін – в тому, що бюджет Прилук зараз значно більший, ніж був за попередніх каденцій. Тому тепер можливості бюджетного фінансування суттєво розширилися.

Виділені кошти на фінансування кількох важливих об’єктів: будівництво скейт-парку в ЦТДЮ і громадської вбиральні в центральній частині міста, відкриття секції боксу в ДЮСШ та школи робототехніки в ЦНТТМ, придбання обладнання для міської та дитячої лікарень. Також було запропоновано виділити певні кошти кожній школі на покриття поточних витрат. Міський голова пообіцяла внести це питання на березневу сесію міськради.

Крім того, Прилуцька міська рада виділила фінансування на розробку проектно-кошторисної документації для реконструкції міського стадіону.

Депутат міської ради Артем Рожко так прокоментував це рішення:

- Проект рішення щодо реконструкції стадіону я розробив спільно з Євгеном Яценком. Своє сприяння у відродженні стадіону Прилукам пообіцяли заступник міністра молоді та спору Ігор Гоцул, з яким я обговорював це питання, та Федерація легкої атлетики України, представники якої на моє запрошення восени побували в Прилуках з метою безпосередньо ознайомитися з об’єктом. Тоді ж представники ФЛАУ зустрічалися з міською владою та отримали благословення міського голови на відродження стадіону. Однак на сесії міської ради при виділенні бюджетних коштів на 2019 рік депутати не знайшли в переліку запропонованих заходів фінансування робіт з реконструкції стадіону. Тому голова бюджетної комісії Євген Яценко з голосу вніс пропозицію виділити 400 тисяч гривень на розробку ПКД для реконструкції стадіону. Рішення було прийняте більшістю голосів, за нього проголосували 26 депутатів. А отже, відродженню прилуцького стадіону дано старт!

Також Артем Рожко озвучив з сесійної трибуни звернення жителів вулиці Житньої, в якому люди просять допомогти заасфальтувати ділянку їхньої вулиці.

Прочитано 873 раз