Версія для друку

Собаки не дають спокою людям

27 лютого 2019 року в Прилуках відбувся Єдиний день депутата, в ході якого депутати міської ради зустрічаються з населенням в своїх виборчих округах. Артем Рожко провів зустріч з людьми в мікрорайоні Рокитний.

На Єдиний день депутата в комітет самоорганізації населення №3 також прибув директор КП «Послуга» Вячеслав Хорт та представники кількох громадських організацій міста.

Їх присутність була зумовлена загостренням проблеми бродячих собак в мікрорайоні. Собачі зграї вже не один місяць не дають спокою жителям Рокитного. Люди неодноразово просять владу врегулювати цю проблему, але все закінчується порожніми обіцянками.

Зранку 27 лютого знову трапилося лихо – безпритульний пес покусав десятирічну школярку. Це збурило не тільки весь мікрорайон, а й небайдужу громадськість міста.

В ході зустрічі проблему обговорювали довго й емоційно – одні скаржилися, інші обіцяли. Та всім ббуло зрозуміло: за тиждень-два нічого вдіяти не вдасться.

Артем Рожко має власну позицію щодо цього:

- Я вважаю, що це болюче питання Прилук потрібно вирішувати двома шляхами, - каже Артем Миколайович. - по-перше, прибрати з вулиць агресивних собак та розмістити їх у реабілітаційний центр на базі «Послуги». Ми утримуємо його вже півроку. А по-друге – проводити обов’язкову стовідсоткову стерилізацію всіх тварин, які потрапляють до центру з подальшою постановкою на облік. Тільки так зможемо позбутися проблеми нашого міста, яка вже перетворюється на лихо.

Наступного дня, 28 лютого, в Прилуках відбувся круглий стіл за участю посадовців міської ради та громадськості міста. Обговорення на ньому проблеми бродячих собак підтвердило, що пропозиції Артема Рожка з цього питання були правильними.

Прочитано 856 раз