Версія для друку

Час позбуватися «совка»

6 березня 2019 року в Києві відбулося нагородження переможців Рейтингу прозорості 100 найбільших міст України.

На заході був присутній депутат Прилуцької міської ради Артем Рожко.

Перше місце присудили Дрогобичу. Завдяки прозорості, цьому 77-тисячному місту на Львівщині вдалося залучити інвестиції, і обійти в рейтингу в рази більші Маріуполь та Вінницю. Вони посіли 2 й 3 місце відповідно. Відомі і місця сусідів Прилук: Чернігів – 21; Ніжин – 26; Ромни – 71; Лубни – 97.

Самі ж Прилуки стали 61-ми.

- Вважаю, що цей результат потрібно взяти за точку відліку і продовжувати працювати в напрямку відкритості та розвитку міста, - сказав Артем Рожко. - Мушу визнати, що Прилукам вже пора не просто вступити в епоху інформаційних технологій, а щодуху в неї бігти! Ми на роки відстали від передових українських міст. І зараз топчемося на порозі й боїмося зробити крок вперед.

На це потрібна тільки воля влади. Прилуцьким чиновникам вищого рівня час позбуватися «совка» і в підходах до роботи, і у власних мізках.

Участь в Рейтингу спонукає українські міста до конкуренції. Це призводить до позитивних змін в самоврядуванні. За рахунок конкуренції покращується інвестиційний клімат міст, якість життя його громадян.

Прочитано 822 раз