Материалы отфильтрованы по дате: Березень 2021
Опубліковано в ЗМІ
Вівторок, 30 Березень 2021 09:31

Нехай вирішує громада, хто чого вартий!

В газеті «Град Прилуки» за 24 березня була надрукована стаття «Опозиційні депутати «прогуляли» четверту поспіль сесії міськради» за підписом Олександра Шевченка. В ній відбувається відверте викривлення фактів та маніпулювання думкою громади, а найголовніше – відкритий тиск на депутатів, котрі працюють в бюджетній сфері міста!

Перш за все, хочу ще раз нагадати провладній команді, за яку так вболіває автор статті: опозиція вже не раз заявляла, що прийде на сесійні засідання, коли матиме на руках рішення судів. Наша позиція залишається незмінною. Зараз в Чернігівському адміністративному окружному суді розглядаються шість справ щодо неправомірних дій міського голови, і ми чекаємо рішень по кожному з них.

«Їх цікавлять лише посади»

Цю фразу, спрямовану на опозицію, міський голова щоденно повторює як мантру, вбиваючи в голову прилучанам через місцевий телеканал «Прилуки», що ми «рвемося до посад». Насправді ж всі ключові посади в місті розподілені та продовжують розподілятися виключно серед представників місцевої «Батьківщини» і лояльних до мера політичних сил. Ще й півроку не минуло з переобрання мера, а посаду керівника комунального підприємства отримав ще один представник «Батьківщини». Саме заради розподілення посад серед «своїх» 28 січня поточного року Ольга Попенко провела сумнівну сесію за участю 17-ти депутатів. На тій горезвісній сесії обрали секретаря міської ради Сергія Чміля (який якраз перед тим переметнувся до Ольги Попенко з опозиційної команди – певно ж, не за посадою!) та призначили тих же заступників міського голови, що й працювали в мерській команді попередню каденцію.

Що ж стосується опозиції, то кожен з нас давно знайшов себе у справі, якою займається сьогодні. Частина наших депутатів є підприємцями, і за власним бажанням та покликом душі допомагають місту і землякам своїми силами та коштами. Робимо ми це не за посади, а тому, що хочемо зробити життя в Прилуках хоч трішки комфортнішим. Інша ж частина депутатів вже мають посади, і працюючи на них, отримали довіру прилучан та вдячність за свою роботу. Саме тому люди обрали їх до місцевої ради.

Провладна команда на чолі з мером просто не здатна зрозуміти, що у владу можна йти не по посади, заробітки чи ще якісь корисні інтереси – а для того, щоб перетворити Прилуки з депресивного міста на розвинене та процвітаюче.

«Знищують місто, медицину, освіту»

А тепер – про нападки міського голови та депутатів вищих рівнів на опозицію, яка нібито саботує прийняття бюджету.

Зроблю невеликий екскурс в недалеке минуле і нагадаю прилучанам 2 грудня минулого року. В цей день о 10.00 ранку відбулося перше, урочисте, засідання першої сесії новообраної міської ради, на якому мер та депутати склали присягу. А вже о 14.00 наша опозиційна депутатська команда в повному складі стояла перед зачиненими дверима сесійної зали, щоб продовжити роботу та вчасно прийняти бюджет. Та тоді міському голові це було нецікаво. Ольга Попенко відверто нас ігнорувала, сесійна зала була зачиненою, а де поділися ключі – ніхто з працівників міськради не знав. Ми приходили і вдруге, і втретє, наголошували що бюджет приймати конче необхідно, та результат був той же. Мера не було, нас не чули і не хотіли слухати. Більше того, Ольга Попенко заявляла на всіх ЗМІ, що місто може чудово жити, і не приймаючи бюджету, бо захищені статті в будь-якому разі фінансуватимуться. То що ж змінилося тепер?

До самого бюджету опозиція має ряд зауважень та пропозицій. Зокрема, ми пропонуємо переглянути сумнівні програми та видаткові статті, а кошти, які вивільняться, направити на комплексну модернізацію закладів медицини: Центральної міської і дитячої лікарень та амбулаторій сімейної медицини. Свої зауваження до бюджету ми озвучували на депутатських комісіях, але жодне з них не знайшло відображення в проекті бюджету, за який нам пропонують проголосувати.

Натомість чиниться тиск на депутатів, котрі працюють в бюджетній сфері – від них вимагають прийти на сесію та проголосувати за бюджет всупереч власній громадянській позиції, совісті та сумлінню. Перш за все, під удар потрапили лікарі Юлія Марченко та Олеся Цибенко. Дійшло до того, що міський голова Ольга Попенко, не добираючи слів, привселюдно ображала цих поважних людей на одній із сесій.

Тому змушений заявити: політизувати медицину – неприпустимо! Ці лікарі користуються великою повагою прилучан, бо кожна з них допомогла зберегти здоров’я, а то й життя сотням жителів міста. Прилучани висловили їм велику довіру, коли обрали депутатами. Тому Олеся Цибенко і Юлія Марченко, як і всі інші депутати, мають право на власну позицію і самостійне прийняття рішень. Вимагаю негайно припинити на них політичний тиск!

Від кого чекати завершення кризи?

Варіантом виходу з політичної кризи, що склалася в Прилуках, Ольга Попенко називає перевибори міської ради. Опозиційні депутати згодні йти на перевибори! Але – разом із міським головою. І нехай вирішує громада, хто чого вартий!

 

Стаття надрукована в газеті "Град Прилуки" №3/1011 від 31 березня 2021 року.

Артем Рожко, депутат Прилуцької міської ради

Опубліковано в Статті
Понеділок, 22 Березень 2021 13:20

Меру передане звернення від опозиції

22 березня 2021 року депутат Прилуцької міської ради Артем Рожко передав міському голові Ользі Попенко звернення від опозиційних депутатів.
Опубліковано в Новини
Неділя, 21 Березень 2021 13:07

І знову – допомога на Схід України

До Дня Українського добровольця прилучани, які несуть військову службу в зоні проведення АТО/ООС, отримали смачні гостинці з рідного міста. Волонтерська допомога прибула в район селища Піски на Донеччині.

Опубліковано в Новини

Контакти

Адреса:

м. Прилуки, вул. Вокзальна, 4

Телефон:

+38 (095) 641 25 90; +38 (068) 681 27 57

E-mail:

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Вхід | Рєстрація