Прилуки профінансують два місяці роботи професійного ліцею. Що далі?

3 лютого 2016 року у Прилуцькій міській раді відбулася зустріч заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Леоніда Сахневича та начальника управління освіти Чернігівської ОДА Миколи Конопатського з головами фракцій Прилуцької міської ради.

Темою обговорення стало фінансування Прилуцького професійного ліцею з міського бюджету. Заклад не фінансується з початку поточного року. Немає ні зарплат викладачам, ні стипендій студентам. До того ж, через комунальні борги ліцей отримав припис про відключення від тепла, електроенергії та газу з 8 лютого.

Досі Прилуцький професійний ліцей мав державне фінансування, однак згідно закону, який вступив у дію з 1 січня 2016 року, держава більше не фінансуватиме такі заклади. Законом не передбачене і фінансування з обласного бюджету.

Коментуючи ситуацію, депутат Прилуцької міської ради Артем Рожко зазначив: «Сьогодні у Верховній Раді зареєстрований законопроект про підтримку професійно-технічної освіти, яким пропонується виділити обласним центрам та містам обласного значення субвенцію на підтримку професійно-технічної освіти у розмірі 1 мільярд 800 тисяч гривень. Сподіваюся, що Верховна Рада підтримає таку ініціативу.

Вчора ж на засіданні Леонід Сахневич пообіцяв, що Прилуки не залишаться без уваги. Не хочу сказати, що це виглядало як шантаж, але нам було запропоновано профінансувати два місяці (січень-лютий) роботи ліцею – натомість матимемо сприяння облдержадміністрації у виділенні додаткових субвенцій (близько 30 мільйонів гривень) на бюджетну сферу, завдяки чому освітяни і медпрацівники не матимуть заборгованості по зарплаті.

Особисто я вважаю, що місто ще не готове до таких радикальних заходів. Але ж грошей завжди не вистачає, і ніхто не говорив, що буде легко. Я впевнений, що міська влада зробить все можливе, щоб віднайти кошти і профінансувати два місяці роботи професійного ліцею. Адже якщо сьогодні ми цього не зробимо – то ліцей закриється. Іншого виходу просто немає».

Прочитано 2043 раз

Контакти

Адреса:

м. Прилуки, вул. Вокзальна, 4

Телефон:

+38 (095) 641 25 90; +38 (068) 681 27 57

E-mail:

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Вхід | Рєстрація