За ініціативи Артема Рожка робоча група вирішує питання опалення прилуцьких квартир

20 січня 2016 року пройшло друге засідання робочої групи, створеної за ініціативи депутата Прилуцької міської ради Артема Рожка задля вивчення ефективності роботи КП «Прилукитепловодопостачання». На ньому були присутні депутати Артем Рожко та Віктор Копачевський, а також заступник міського голови Олександр Сивенко, керівники КП «Прилукитепловодопостачання» Андрій Гавриш та КП «Прилукижитлобуд» В'ячеслав Сивенко, юрист міськради та представник управління житлово-комунального господарства.

«Найбільше мене здивувало, що головуючий – секретар міської ради Анатолій Шамрай – прийшов на засідання робочої групи із вже готовим проектом рішення з цього питання, - розповідає Артем Рожко. - Тобто, нам залишалося лише послухати його, та й усе».

В цьому проекті рішення, зокрема, пропонується скасувати попереднє рішення міської ради про надання дозволів на відключення від централізованого опалення і виконувати діюче законодавство: тобто, дозволити відключатися лише побудинково, і то тільки якщо це передбачено в плані перспективного розвитку підприємства. Саме цей проект і буде винесений на сесію міської ради 28 січня 2016 року.

«Після вивчення перспективного плану розвитку системи теплозабезпечення міста Прилуки хочу зазначити: він дійсно передбачає покращення якості послуги та економію енергоресурсів», - каже Артем Миколайович.

На даний час цей план виконаний приблизно на 50% - зокрема, встановлені міні-котельні, індивідуальні теплові пункти (ІТП), що дало можливість населенню отримувати більш якісну послугу. Але для підприємства ризики залишаються, адже борги нікуди не зникають. Місто може витратити близько 140 мільйонів гривень за кілька років на модернізацію КП «Прилукитепловодопостачання», але постійна заборгованість перед НАК «Нафтогаз» та декілька інших причин можуть призвести це прилуцьке комунальне підприємство до банкрутства та відключення від газу, що знову-ж таки призведе до відсутності гарячої води влітку в помешканнях жителів багатоповерхівок.

«Таким чином, потративши масу грошей, прийдемо до того ж, що маємо зараз, - підсумовує Артем Рожко. - Єдине, що дасть можливість людям бути незалежними в цьому питанні – це встановлення індивідуального опалення, яке не має узагалі жодних ризиків і залежить тільки від ціни на газ. Люди платитимуть лише за те, що фактично споживають».

Артем Миколайович пропонує, незалежно від рішення апеляційного суду, надавати людям можливість писати заяви на відключення від системи централізованого опалення – аби з’ясувати потреби населення в індивідуальному опаленні та побачити реальну картину в місті на сьогодні.

«Далі нашим спільним завданням має стати розроблення міської цільової програми щодо фінансування або ж кредитування людей, які хочуть встановити котли індивідуального опалення, але не мають такої можливості. Є й такі будинки, де мешканці 1-2-х квартири отримують суттєві пільги на оплату послуг житлово-комунального господарства, тому відмовляються переходити на індивідуальне опалення. Опалювати такі квартири КП «Прилукитепловодопостачання» доволі затратно, рентабельніше було б встановити в них котли індивідуального опалення за кошт цього підприємства. І таким чином забезпечити якісну послугу для мешканців цих будинків та зменшити витрати підприємства», - зазначає Артем Рожко.

 

P.S. Проект рішення, запропонований А. Шамраєм, буде викладений пізніше.

 

Прочитано 2180 раз

Контакти

Адреса:

м. Прилуки, вул. Вокзальна, 4

Телефон:

+38 (095) 641 25 90; +38 (068) 681 27 57

E-mail:

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Вхід | Рєстрація