Учасники АТО погрожують посадовцям радикальними діями

26 травня 2016 року відбулася 12-та сесія Прилуцької міської ради. На її початку до зали зайшли кількадесят чоловіків у військовій формі, викликавши неабияке збентеження депутатів. «Це що, у нас військові захопили раду?», - пролунало в притихлій залі запитання з рядів Радикальної партії.

 

Крапки над «і» поставив Павло Красноок – голова громадської організації «Учасники АТО «Щит», представники якої й знаходилися в залі. Таку поведінку Павло Красноок назвав попереджувальною акцією, аби привернути увагу влади до проблем учасників АТО.

Зокрема, бійці нарікають на невирішення земельного питання: влада пропонує для забудови непридатну ні до чого болотисту місцевість. Створена для цього робоча група не працює. Тож Павло Красноок порушив питання доцільності перебування на займаній посаді головного архітектора. Інша проблема стосувалася не виділення фінансування на нагальні потреби учасників АТО, причому прописаних в спеціально розробленій програмі. Голова «Щита» повідомив, що у Прилуках не виплачуються компенсації передбаченим законом категоріям громадян та не здійснюється пільгові перевезення учасників АТО до інших міст транспортом автовокзалу.

На завершення свого виступу Павло Красноок попередив, що в разі невирішення проблем «Щит» та інші учасники бойових дій в зоні АТО залишають за собою право на більш радикальні дії.

Міський голова запропонувала провести позачергову сесію, на якій детально розглянути це питання.

Після того, як люди в камуфляжі залишили залу, сесія приступила до розгляду порядку денного.

Першим слухали звіт секретаря ради Анатолія Шамрая.

Депутат Прилуцької міської ради Артем Рожко надав з цього приводу такий коментар: «Питання розглядали довго, бо депутати мали багато претензій і нарікань на роботу Анатолія Шамрая, в своїх виступах вказували на його надмірну заполітизованість; зазначали, що замість виконання своїх обов’язків – підготовки сесій та сприяння роботі депутатів – секретар ради очолює робочі групи то по індивідуальному опаленню, то по важковаговому транспорту, проводить їхні засідання та шукає рішення проблем, фактично перебираючи на себе повноваження заступника міського голови з комунальних питань».

Зрештою після обговорення звіт взяли до відома та рекомендували А. Шамраю в подальшому дотримуватися вимог чинного законодавства.

Іншими своїми рішеннями депутати утворили Раду голів постійних комісій та депутатських фракцій міської ради та тимчасову контрольну комісію з питань перевірки якості ремонту доріг; затвердили Руслана Котляра заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Також було розглянуте питання щодо виділення землі ТОВ «Студ-Транс» під придбаними ними будівлями на території колишнього заводу залізобетонних конструкцій. Переважна більшість депутатів не голосувала, тож рішення з цього питання не ухвалили.

Сесії передували громадські слухання в мікрорайоні Рокитний, на яких присутні одноголосно висловилися проти будівництва складів та ймовірної сушарні на території колишнього заводу «ЖБІ».

Прочитано 1862 раз

Контакти

Адреса:

м. Прилуки, вул. Вокзальна, 4

Телефон:

+38 (095) 641 25 90; +38 (068) 681 27 57

E-mail:

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Вхід | Рєстрація