На порядку денному – здоров’я та комфорт прилучан

24 лютого 2017 року Артем Рожко взяв участь у роботі сесії Прилуцької міської ради. У ході пленарного засідання було розглянуто ряд важливих питань.

 

Зокрема, депутати проголосували за виділення коштів на капітальний ремонт школи №7; реконструкцію громадської вбиральні в центральній частині міста; виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт будівлі колишньої школи № 4, внутрішніх приміщень дитячо-юнацької спортивної школи та на інші потреби різних галузей життєдіяльності Прилук.

- Одним з найважливіших рішень вважаю виділення 50 тисяч гривень для будівництва нерегульованого залізничного переїзду по вулиці Челюскінців, - зазначив депутат Прилуцької міської ради Артем Рожко. - Цей переїзд вирішить давню і певно, найбільшу проблему Рокитного. Зараз люди, котрі проживають по інший бік залізниці, опинилися фактично відрізаними від мікрорайону. Про цю проблему рокитяни говорять під час кожної особистої зустрічі, просять депутатського сприяння у її вирішенні. Торік навіть були ладні перекрити дорогу, аби влада їх почула. Я застосовую всі можливі методи, щоб підтримати людей та допомогти їм. Подав депутатське звернення, неодноразово виступав з сесійної трибуни щодо цього питання. І от справазрушила з місця. Є надія, що на Рокитному нарешті буде залізничний переїзд. І це – результат нашої спільної роботи з рокитянами.

З ініціативи Артема Рожка на сесії було проголосоване ще одне надзвичайно важливе питання: звернення Прилуцької міської ради до Кабінету Міністрів України та Міністерства охорони здоров’я України щодо ситуації із забезпеченням ліками пільгової категорії населення Прилук наступного змісту:

«В м. Прилуки Чернігівської обл. на початку 2017 року виникла критична ситуація із забезпеченням ліками пільгових категорій населення. Аптека №190, яка забезпечує відпуск медичних препаратів за пільговими рецептами, в кінці січня 2017 року припинила видавати пільгові ліки, посилаючись на їх відсутність.

Без життєво необхідних препаратів залишається 17 тисяч жителів м. Прилуки, котрі потерпають від тяжких недугів. У їх числі – учасники АТО, хворі на цукровий діабет та інші захворювання, що потребують постійного вживання лікарських препаратів.

Станом на сьогодні в аптеках м. Прилуки не вистачає не тільки пільгових ліків, а й препаратів гіпертонічної групи, серцево-судинних та таблеток від цукрового діабету, які реалізуються населенню за повну вартість. Постачання цих препаратів до аптек м. Прилуки з обласних складів припинилося на початку 2017 року.

Така ситуація із забезпеченням ліками негативно позначається на здоров’ї населення та призводить до соціальної напруги.

Як представники місцевого самоврядування, ми не можемо стояти осторонь актуальних проблем, які хвилюють людей.

Звертаючись до Кабінету Міністрів України та Міністерства охорони здоров’я України, вимагаємо:

негайно забезпечити життєво необхідними лікарськими препаратами за пільговими рецептами в повному обсязі відповідні категорії населення м. Прилуки.

Закликаємо Кабінет Міністрів України та Міністерство охорони здоров’я України прислухатися до проблем людей на місцях і негайно врегулювати проблему із забезпеченням населення м. Прилуки пільговими ліками!»

Цей документ був підтриманий депутатами одноголосно.

Прочитано 1677 раз

Контакти

Адреса:

м. Прилуки, вул. Вокзальна, 4

Телефон:

+38 (095) 641 25 90; +38 (068) 681 27 57

E-mail:

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Вхід | Рєстрація