Влада почула громаду

31 березня 2017 року відбулася чергова сесія Прилуцької міської ради.

Вже через кілька хвилин після її початку під стінами та навпроти мерії, біля пам’ятника Тарасу Шевченку, завирував мітинг з вимогами до влади виконати свої зобов’язання перед прилучанами, і в сесійну залу долітали відголоски виступів і гасел,час від часу відволікаючи увагу депутатів від порядку денного.

Тим не менш, початок сесії пройшов доволі плідно: депутати ухвалили новий статут дитячої лікарні, що дозволить закладу вести самостійну фінансову діяльність; затвердили міські програми щодо забезпечення житлом дітей-сиріт на 2017-2020 роки та облаштування оздоровчого закладу «Берізка» на 2017-2018 роки. Як повідомила міський голова, відбудова приміщення колишнього санаторію здійснюватиметься за спонсорські кошти, утримання ж ляже на міський бюджет.

Розглянули і проект рішення Олега Шевеля щодо заборони руху важковагового транспорту вулицями Прилук, але для його прийняття не вистачило голосів: «за» проголосували лише 8 депутатів.

Тим часом мітинг біля мерії підійшов до завершення, і його учасники занесли депутатам прийняту резолюцію з рядом вимог до влади: притягнути до відповідальності посадовців, відповідальних за ремонт доріг та здійснити заходи щодо подальшого ремонту; вирішити проблему безпритульних собак; в найближчий час привести до норми санітарний стан Прилук.

Люди наполягали на новій зустрічі з мером і депутатами через два тижні, аби проконтролювати виконання цих вимог.

Ще одна вимога стосувалася заборони закриття закладів освіти і медицини та скорочення працівників бюджетної сфери. Відповідний проект рішення підготував Дмитро Пахомов, і на вимогу учасників мітингу депутати його підтримали, проголосувавши одноголосно.

Інший проект рішення Дмитра Пахомова – щодо здійснення доплат працівникам дошкільних та позашкільних освітніх бюджетних закладів згідно Постанови Кабміну №974 від 14.12.2016 року – розглядали вже після того, як мітингувальники залишили сесійну залу.

Після тривалого обговорення проголосували за рішення, яким доручили фінансовому управлінню та бюджетній комісії за підсумками І кварталу розглянути можливість такого фінансування з квітня поточного року та внести на розгляд сесії Прилуцької міської ради.

Прочитано 1655 раз

Контакти

Адреса:

м. Прилуки, вул. Вокзальна, 4

Телефон:

+38 (095) 641 25 90; +38 (068) 681 27 57

E-mail:

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Вхід | Рєстрація