У Прилуках підвищили зарплату будівельникам

15 листопада 2017 року відбулася 34 (позачергова) сесія Прилуцької міської ради.

Першим питанням розглянули встановлення розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва (нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного переоснащення) об`єктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії.

Начальник управління капітального будівництва міської ради Анатолій Ященко виступив із запропонованим новим розміром середньої зарплати будівельникам – 6496 грн. 39 коп. Однак, депутат Владислав Кіча повідомив, що перевірив здійснені міською радою розрахунки, і вони є неточними. До того ж, рекомендований Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розмір середньої зарплати в комунальній будівельній галузі має межі: від 3950 до 5500 грн. І жодне місто України за них не вийшло.

Це зауваження розділило депутатський корпус. Одні пропонували все ж проголосувати за нову зарплату, аби створити стимул для працівників будівельної галузі і, в свою чергу, прискорити будівництво нового корпусу гімназії №1. Інші ж виступали за дотримання рекомендацій Мінрегіонбуду щодо верхньої межі зарплати – 5500 грн.

Після виступів представників будівельних організацій та управління праці і соціального захисту населення Прилуцької міської ради, яке здійснювало розрахунки, більшістю голосів встановили нову зарплату будівельникам в розмірі 6496 грн. 39 коп.

Коментуючи ухвалене рішення, депутат Прилуцької міської ради Артем Рожко зазначив:

- Я за те, щоб будівельники отримували гідну заробітну плату, тому проголосував за запропонований новий її розмір. Та разом з тим, сьогоднішнє обговорення показало, що питання, яке винесли на сесію – не підготовлене. Депутати мусили самі розбиратися в розрахунках, викликати фахівця міської ради, яка цим займалася... Я рекомендував би секретарю міської ради Анатолію Шамраю більш професійно займатися підготовкою сесій та питань, які вносяться на її розгляд, бо в цьому скликанні подібна практика вже стала системною, на жаль.

Іншими своїми рішеннями сесія збільшила статутні фонди та змінили статути п’яти комунальних підприємств.

Депутат міськради Олег Шевель виступив зі зверненням, в якому запропонував на наступну чергову сесію 29 листопада запросити відповідальних спеціалістів з Прилук, області чи навіть столиці та розставити всі крапки над «і» у справах розкрадання нафти та фінансових зловживань по проведенню ярмарку й нанесенню дорожньої розмітки, які нині отримали широкий резонанс не тільки в Прилуках, а й за їх межами.

Прочитано 1115 раз

Контакти

Адреса:

м. Прилуки, вул. Вокзальна, 4

Телефон:

+38 (095) 641 25 90; +38 (068) 681 27 57

E-mail:

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Вхід | Рєстрація