Влада Прилук піднімає вартість проїзду

В Прилуках готується підняття тарифу на проїзд в міських автобусах.

4 січня 2019 року на сайті Прилуцької міської ради оприлюднений проект регуляторного акту з проектом рішення виконкому за підписом заступника міського голови Олександра Сивенка, яким встановлюються нові тарифи: 6 гривень загальний тариф та 4 гривні для пільговиків.

З цього приводу свій коментар надав депутат Прилуцької міської ради, голова постійної депутатської комісії з питань побутового, торговельного обслуговування, громадського харчування, підприємництва, транспорту, зв’язку та регуляторної політики Артем Рожко.

- Нові тарифи знову намагаються встановити в обхід депутатської комісії, яка опікується питаннями транспорту. Мене, як голову цієї комісії, Сивенко навіть не поставив до відома, що в Прилуках планується підвищити вартість проїзду, - зазначив Артем Миколайович. - Скажу одразу: я проти підвищення тарифу на проїзд! І перш за все, хотів би ознайомитися з розрахунками, за якими встановлений даний тариф та розглянути їх на засіданні нашої депутатської комісії. Тому 14 січня я направив депутатське звернення Олександру Сивенку з проханням надати мені розрахунки перевізників. Того ж дня (зауважу: через десять днів після оприлюднення рішення виконкому про підвищення вартості автобусного проїзду та після того, як його розглянула Громадська рада), я отримав розпорядження міського голови про утворення робочої групи з перевірки поданих перевізниками розрахунків, та дізнався що я входжу до її складу. Якось дивно в нас виходить: спочатку розробляється тариф та викладається в інтернет для публічного обговорення, а більш ніж через тиждень – як кажуть, «вдогонку» – створюється робоча група, щоб перевірити, чи правильно його обрахували. Складається враження, що міський голова й сама не знала, що її заступник підготував місту сюрприз у вигляді підвищення тарифу на проїзд! Та як би там не було, «маємо що маємо». Я налаштований дуже ретельно перевірити кожен пункт в розрахунках перевізників, економічне обґрунтування автобусного тарифу та обіцяю прилучанам тримати на особистому контролі питання підвищення вартості проїзду, - наголосив Артем Рожко.

Даний проект рішення щодо підняття тарифів на проїзд в міських автобусах може бути затверджений виконкомом Прилуцької міської ради після місячного оприлюднення.

Прочитано 946 раз

Контакти

Адреса:

м. Прилуки, вул. Вокзальна, 4

Телефон:

+38 (095) 641 25 90; +38 (068) 681 27 57

E-mail:

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Вхід | Рєстрація