В Прилуках розподілили гроші на рік

26 січня 2018 року в Прилуках відбулася 39 сесія Прилуцької міської ради сьомого скликання.

Першим на порядку денному значився звіт керівника місцевої прокуратури Богдана Зарічанського. На питання депутатів щодо надзвичайної ситуації в місті, яку спричинила аварія на каналізаційному колекторі, прокурор повідомив, що наразі розпочате провадження за статтею 239, ч. 2 Кримінального Кодексу України – порушення норм і правил, що призвело до забруднення території.
Прилуцькою міською радою вирішено направити звернення до голів Чернігівської облдержадміністрації та обласної ради з проханням віднайти можливість виділити з обласного бюджету 5 мільйонів гривень на виконання ремонтно-будівельних робіт на колекторі.

Депутати погодили виділення коштів на кілька міських програм в галузях медицини, освіти, соціального забезпечення, а також стосовно підтримки учасників АТО, молоді та ветеранів. Крім того, в 2018 році будуть профінансовані подальше утримання санаторію «Берізка», будівництво ІІ корпусу гімназії №1 і реконструкція її нинішнього приміщення, капітальний ремонт Центру науково-технічної творчості молоді та покриття міських доріг. Виділені кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію ДНЗ №7 під центр комплексної реабілітації дітей та на будівництво залізничного переїзду в мікрорайоні Рокитний по вулиці Челюскінців.
Відмовлено в фінансуванні комунальним підприємствам «Муніципальна поліція», «Міськсвітло» і «Телекомпанія «Прилуки». Також депутати не підтримали виділення 830 тисяч гривень на будівництво громадської вбиральні в центрі міста.

Сесія одноголосно ухвалила рішення назвати сквер на розі вулиць Паркової та Кооперативної іменем загиблого в Афганістані воїна-інтернаціоналіста Анатолія Тищенка. Майже рік депутат Артем Рожко добивався позитивного вирішення цього питання – з лютого 2017-го, коли отримав колективне звернення від жителів мікрорайону школи №9 з проханням перейменувати вулицю на честь їхнього сусіда, котрий героїчно загинув, прикриваючи бойових побратимів. Під зверненням поставили свої підписи 264 жителі мікрорайону. Артем Миколайович взяв питання на особистий контроль і увесь цей час домагався його вирішення. Тричі звертався до влади відреагувати на прохання людей: подав депутатське звернення на ім’я міського голови, вимагав позитивного вирішення питання на сесії міської ради навесні минулого року, та не отримавши відповіді, повторно порушив проблему в своєму виступі на одній з наступних сесій. І от нарешті питання позитивно вирішено. За погодженням з жителями мікрорайону ім’я Анатолія Тищенка відтепер носитиме парк.

На сесії Прилуцької міської ради 26 січня Артем Рожко озвучив звернення прилучан, які надійшли протягом останнього місяця. Це, зокрема, відсутність освітлення в парку й на алеї поблизу школи №6 та виховної колонії, також в тій місцевості людям дошкуляють бродячі собаки. 
Інша проблема – протікання даху в Прилуцькій ДЮСШ, яке поновилося з настанням сонячних днів.

- Звертаюся до влади з проханням вирішити це питання і зобов’язати забудовника виконати гарантійний ремонт даху ДЮСШ, - наголосив Артем Рожко.

Депутатом було порушене ще одне проблемне питання – аварійний стан мосту через залізничну колію по вулиці Дружби Народів.

- Необхідно вжити невідкладних заходів зі своєчасного ремонту мосту, аби він не впав та не наробив лиха, - сказав Артем Миколайович.

Прочитано 956 раз
Інші матеріали в цій категорії: « Напередодні сесії Буде парк на Рокитному »

Контакти

Адреса:

м. Прилуки, вул. Вокзальна, 4

Телефон:

+38 (095) 641 25 90; +38 (068) 681 27 57

E-mail:

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Вхід | Рєстрація