Міська рада виділила кошти Прилуцькому професійному ліцею

5 лютого 2016 року відбулася шоста (позачергова) сесія Прилуцької міської ради 7-го скликання. Єдиним питанням, що числилося на порядку денному, було виділення грошей з міського бюджету Прилуцькому професійному ліцею за два місяці його роботи (січень-лютий).

Позачерговій сесії передував приїзд до Прилук двох посадовців з області. Заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Леонід Сахневич та начальник управління освіти Чернігівської ОДА Микола Конопатський 3-го лютого переконували голів фракцій надати ліцею фінансування на два місяці, натомість обіцяючи сприяння облдержадміністрації у виділенні додаткової субвенції на бюджетну сферу Прилук.

4 лютого Верховна Рада України ухвалила закон, згідно якого фінансування закладів профтехосвіти здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету та з бюджетів міст, що є обласними центрами, а також за рахунок освітньої субвенції та субвенції на підтримку підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах з державного бюджету місцевим бюджетам. Однак, поки врегульовуються окремі норми цього закону, Прилуцький професійний ліцей не отримує жодного фінансування. Тому більшістю депутатських голосів було вирішено профінансувати два місці роботи закладу.

Коментуючи сесійне рішення, депутат Прилуцької міської ради Артем Рожко сказав: «Ми не мали іншого вибору, як виділити на Прилуцький професійний ліцей кошти з міського бюджету, аби зберегти цей заклад».

Прочитано 1259 раз

Контакти

Адреса:

м. Прилуки, вул. Вокзальна, 4

Телефон:

+38 (095) 641 25 90; +38 (068) 681 27 57

E-mail:

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Вхід | Рєстрація